Domino plaatafsluiters voor ATEX Zone 0 en 20

Bedrijven en organisaties die werken in explosiegevaarlijke omgevingen dienen maatregelen te nemen zodat werknemers op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hiervoor is de ATEX richtlijn opgesteld. De ATEX richtlijn bepaalt aan welke normen de apparatuur en producten moeten voldoen die worden toegepast in explosiegevaarlijke zones.

ATEX Zone 0 en 20 – Onze DOMINO plaatafsluiters AT100 en AT200 zijn nu beschikbaar met ATEX certificatie voor Zone 0 en 20.

Toepassingen

Met onze DOMINO plaatafsluiters bent u bedrijfszeker voor toepassingen op plaatsen waar
* een explosieve atmosfeer, bestaande uit een mengsel van gevaarlijke stoffen in de vorm van gas, damp of nevel met lucht, continu, gedurende lange perioden of vaak aanwezig is (Zone 0).
* een explosieve atmosfeer, bestaande uit een wolk brandbaar stof in lucht, voortdurend, gedurende lange perioden of herhaaldelijk aanwezig is (Zone 20).

Kenmerken

Absoluut onderhoudsvrij – Absoluut onderhoudsvrij door de COMPACT dwars afdichting uitgevoerd met dubbel-lip profiel garandeert de afdichting van de afsluitplaat naar buiten en kan zonder bedrijfsonderbreking worden nagesteld.

Zelfreinigingseffect – Wordt bereikt door de geïntegreerde spoelhoeken in de behuizing en de snijkant van de afsluitplaat die zorgt voor het spoelen van de afdichtgebieden voordat de klep sluit

Dicht is dicht – De plaatafsluiter dicht in beide stromingsrichtingen volledig af, de zitting is in een kamer licht voorgespannen aangebracht. De metalen en resonantievrij geleidende afsluitplaat is in de gesloten positie vergrendeld en bestand tegen drukstoten

Universeel inzetbaar – DOMINO plaatafsluiter is geschikt voor het afsluiten en regelen van dun vloeibare, dikke vloeistoffen en gasvormige media, alsmede het transport vaste stoffen.

Geen productafzetting – Op het snijvlak in het onderste huisgedeelte voorkomt in hoge mate het vastzetten van vaste stofdelen in het afdichtgebied.

Lange levensduur – Gegarandeerd door de hoge oppervlakte afwerking van de zijdelingse loop- en dichtvlakken en de soepele bediening ook na lange stilstand

Optimale trillingvrije geleiding – Van de afsluitplaat in beide stromingsrichtingen en bij regelinstellingen, verkregen door de zijdelingse plaatgeleidingen.

Grote keuzevrijheid in bedieningen – Zoals handbediening, pneumatische-, hydraulische en elektrische aandrijvingen.

Levertijd

Onze plaatafsluiters zijn snel leverbaar. Voor speciale toepassingen worden de plaatafsluiters op maat ontworpen en geconstrueerd.

Hoe kunnen wij u helpen? Bel of mail ons. Wij adviseren u graag. 

#GEFA #Processtechniek #ATEX #explosieve #atmosfeer #veiligheid #KnifeGateValve #Valves #zone0 #zone20