GEFA KG9 vlinderkleppen met zachte zitting – verminder uw bedrijfskosten!

Onze vlinderkleppen KG9 serie met zachte zitting kunnen worden gebruikt voor bijna alle media, van zuur toepassingen tot gevoelige voedingsmiddelen of farmaceutische toepassingen. Bovendien zijn de vlinderkleppen zeer gemakkelijk te onderhouden, omdat de zittingsring dankzij de tweedelige behuizing in zeer korte tijd kan worden vervangen

Ontdek onze tweedelige soft-seated vlinderklepserie KG9 voor montage tussen DIN en ANSI flenzen.
Hoge kwaliteit✓ Duurzaam ✓Economisch ✓Snel leverbaar.


Geen lekkages
De massieve zittingsring met geïntegreerde labyrint spindelafdichting is één van de belangrijkste onderdelen van deze afsluiter. Na vele schakelingen en drukstoten zorgt de rubberen zittingsring voor een optimale interne afdichting. Lekkages worden hierdoor voorkomen die anders kunnen leiden tot interne corrosie en vastlopen van de spindel.

Soepele montage en bediening
Ook de buitenzijde van de zittingsring met zwaluwstaartconstructie is optimaal gevormd met geleiding voor een probleemloze montage tussen flenzen. Daarnaast vormen het klepblad en de spindel die uit één geheel zijn samengesteld de hoofdcomponenten voor een perfecte afdichting. Het onverbrekelijk gevormde geheel van klepblad/spindel zorgt voor een spelingsvrij bedienen, een “must” bij regeltoepassingen. Tevens wordt afbreken van pen- of boutverbindingen en galvanische corrosie hierdoor voorkomen.

Lange standtijden
Het klepblad is ook aan de boven- en onderzijde afgevlakt waardoor een constante druk wordt uitgeoefend op het labyrint in de zittingsring. Het geheel is opgenomen in een gietijzeren of roestvaststalen behuizing die optimaal is nabewerkt tot een zuiver glad en rond binnenwerk. Hierdoor zijn hoge schakelfrequenties en lange onderhoudsvrije standtijden haalbaar. De zittingsring van de serie KG9 is binnen enkele minuten uitgewisseld zonder demontage van hand- of automatische bedieningen.

Kostenbesparend
Daarnaast hebben alle serie KG vlinderkleppen de kostenbesparende MULTITOP-boventafel volgens ISO 5211, die nagenoeg iedere universele elektrische, pneumatische en hydraulische aandrijving direct laat monteren. De anders kostenverhogende brugstukken met koppelassen behoren hiermee tot het verleden.

Vele uitvoeringen
Naast de serie KG9 in ringuitvoering is er ook een serie KG7 in aanflensmodel. De lijn rubberlined vlinderkleppen is standaard leverbaar van DN 25 tot DN 1200 in diverse drukklassen zoals PN10, PN16 en ANSI 150#. Vlinderkleppen in grotere maatvoering, afwijkende bouwlengte en aansluitmaten behoren tevens tot het programma. Daarnaast is er een range uiteenlopende zittingsmaterialen voorradig als EPDM, NBR, FPM, Hypalon, voedingsmiddelen geschikt Wit-EPDM etc. Ook de klepbladen zijn in vele maten en materialen op voorraad zoals standaard roestvaststaal 316, PFA- en rubber bekleed. Ook zeer hoogwaardige materialen als Hastelloy C22, Titanium en Uranus B6 (AISI 904L) zijn veelal uit voorraad leverbaar.

Bel of mail ons voor meer informatie.