GEFA Kogelkranen gecertificeerd volgens EC 1935/2004

De productie van levensmiddelen is tegenwoordig onderworpen aan de strengste richtlijnen en regelgeving. Deze normen gelden voor de toevoer van grondstoffen, gedurende het productieproces tot aan het eindproduct. Daarom is het belangrijk dat de kogelkranen in de toevoerleidingen en in de processen met het eindproduct voldoen aan deze regels. De roestvrijstalen kogelkranen serie DG1L beantwoordt volledig aan de richtlijnen van EC 1935/2004*, EC 10/2011* en FDA*.

Kenmerken

  • – FDA-conforme afdichtingsmaterialen
  • – Naleving van de eisen inzake migratie van stoffen van EU-verordening 10/2011 voor de afdichtingsmaterialen
  • – Reiniging, montage en verpakking volgens richtlijnen EN 1935/2004 
  • – Traceerbaarheid van alle materialen die in contact komen met media, gewaarborgd door verklaring en certificaten van de fabrikant
  • – Lange levensduur door behuizing roestvrijstaal 1.4408 
  • – Druk- en temperatuurbestendige zittingsringen van PTFE glas, PTFE koolstof of zuiver PTFE, dode ruimtevulling mogelijk
  • – Drukvereffenigsboring in drukrichting mogelijk
  • – DIN 3337 – ISO 2511 aansluiting voor directe montage van alle moderne aandrijvingen

Toepassingen

Geschikt voor levensmiddelen- en drankenindustrie en aanverwante industrieën.

Levertijd

Kogelkranen DG1L zijn direct leverbaar voor toepassingen in de levensmiddelenbranche.

Hoe kunnen wij u helpen? Bel of mail ons.

* Wat is EC 1935/2004?

Van elke schakel in de handelsketen moet bekend zijn waar grondstoffen of producten vandaan komen en aan wie vervolgens is geleverd. Bedrijven moeten beschikken over systemen en procedures die deze traceerbaarheid kunnen garanderen. Dit maakt het toezicht, het terugroepen van producten met gebreken en de vaststelling van de aansprakelijkheid makkelijker. Dit is geregeld in de Verordening (EG) Nr. 1935/2004.

* Wat is EC 10/2011?

Alle afdichtingsmaterialen van onze kogelkranen zijn volledig gedocumenteerd volgens EU 10/2011 richtlijn en dit geeft de hoogst mogelijke zekerheid, wat betreft de traceerbaarheid van de gebruikte materialen. De kogelkranen zijn gegarandeerd 100% gereinigd, hygiënisch gemonteerd en verpakt en zijn direct klaar voor installatie.

Voor sommige materialen, zoals kunststoffen en keramiek, is een verklaring van overeenstemming vereist. Voor kunststoffen is dit onder andere geregeld in Verordening (EG) Nr. 10/2011 .

* Wat is FDA?
De
Food and Drug Administration is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert. De afdichtingsringen van onze kogelkranen zijn FDA approved.