Saffix flensbescherming, doeltreffend en economisch

Overal waar pijpleidingen gevaarlijke vloeistoffen transporteren, zoals zuren, alkalische oplossingen of ontvlambare vloeistoffen bestaat het risico dat de afdichting van de flensverbinding het begeeft en de vloeistof uit de pijpleiding weglekt. Om lekkage bij flensverbindingen te voorkomen en medewerkers en omgeving te beschermen, biedt Saffix een economische oplossing voor potentieel kostbare noodsituaties.

Optimale bescherming tegen lage kosten
Bij pijpleidingen waar gevaarlijke vloeistoffen, zoals zuren, logen of brandbare vloeistoffen (overeenkomstig TRbF 50 § 8.3.) worden getransporteerd gelden strenge richtlijnen ten aan zien medewerkers en milieu. Bij lekkage biedt Saffix de meest doeltreffende en economische bescherming op de markt verkrijgbaar.

Voordelen
Snelle montage
Economisch
ATEX (optioneel)
UV-bestendige uitvoering beschikbaar
Onbeperkt herbruikbaar
Toepassing EX zones
Hoge druk
Lange levensduur

Eenvoudige en snelle bevestiging
Het Saffix systeem is een eenvoudig ontwerp dat bestaat uit een robuuste riem met absorptieweefsel en klittenbandsluiting, voorzien van een verende roestvast stalen montagebeugel die ter plekke kan worden geïnstalleerd zonder overig gereedschap. Het zachte weefsel van de band bevat fijne micro lussen die fungeren als een “spons”. In geval van een defecte flensafdichting, worden vloeistoffen in de richting van de pijpleiding omgebogen, met gelijktijdige drukafbouw, weg van het personeel en andere installaties.

Lees hier meer over de verschillende uitvoeringen