Vlinderkleppen serie KG9 – ontwerp toegespitst op lage bedrijfskosten

De massieve zittingsring met geïntegreerde labyrint spindelafdichting is één van de belangrijkste onderdelen van deze afsluiter. Na vele schakelingen en drukstoten zorgt de rubberen zittingsring voor een optimale interne afdichting. Lekkages worden hierdoor voorkomen die anders kunnen leiden tot interne corrosie en vastlopen van de spindel.

Ook de buitenzijde van de zittingsring met zwaluwstaartconstructie is optimaal gevormd zonder stootrand voor een probleemloze montage tussen flenzen. Daarnaast vormen het klepblad en de spindel die uit één geheel zijn samengesteld de hoofdcomponenten voor een perfecte afdichting. Het onverbrekelijk gevormde geheel van klepblad/spindel zorgt voor een spelingsvrij bedienen, een “must” bij regeltoepassingen. Tevens wordt afbreken van pen- of boutverbindingen hierdoor voorkomen.

Het klepblad is ook aan de boven- en onderzijde afgevlakt die hierdoor een constante druk uitoefent op het labyrint in de zittingsring. Het geheel is opgenomen in een gietijzeren of roestvaststalen behuizing die optimaal is nabewerkt tot een zuiver glad en rond binnenwerk. Hierdoor zijn hoge schakelfrequenties en lange onderhoudsvrije standtijden haalbaar. De zittingsring van de Serie KG9 is binnen enkele minuten uitgewisseld zonder demontage van hand- of automatische bedieningen.

zit2

Daarnaast hebben alle Serie KG vlinderkleppen de kostenbesparende MULTITOP-boventafel volgens ISO 5211, die nagenoeg iedere universele elektrische, pneumatische en hydraulische aandrijving direct laat monteren. De anders kostenverhogende brugstukken met koppelassen behoren hiermee tot het verleden.

Naast de Serie KG9 in ringuitvoering is er ook een Serie KG7 in aanflensmodel. De range rubberlined vlinderklep zijn standaard leverbaar van DN 25 tot DN 1200 in diverse drukklassen zoals PN10, PN16 en ANSI 150#. Vlinderkleppen in grotere maatvoering, afwijkende bouwlengte en aansluitmaten behoren tevens tot het programma. Daarnaast is er een range uiteenlopende zittingsmaterialen voorradig als EPDM, NBR, FPM, Hypalon, levensmiddelen geschikt Wit-EPDM etc. Ook de klepbladen zijn in vele maten en materialen op voorraad zoals standaard roestvaststaal 316, PFA- en rubber bekleed. Ook zeer hoogwaardige materialen als Hastelloy C22, Titanium en Uranus B6 (AISI 904L) zijn veelal uit voorraad leverbaar.

Bel of mail ons voor meer informatie of passende aanbieding.

SERIE K, KLEURENBROCHURE, 2016